Door Dik en Dun


Door Dik en Dun zorgt ervoor dat kinderen maar ook hun ouders, bewuster om gaan met voeding. Ze worden getriggerd een gezonde leefstijl te volgen. Ze zullen methodisch onder ogen zien wat “gezond leven” inhoudt. Gezondheid heeft een grote invloed op het doen en laten. Denk hierbij aan school, werk en vrije tijd en maatschappij als geheel

Door Dik en Dun


Door Dik en Dun is een project ten behoeve van kinderen met overgewicht in de Schilderswijk. Gezondheidscentrum de Rubenshoek werken in dit project samen met, de BSV Teniersplantsoen, Basisschool ’t Palet en het Stagehuis Schilderswijk.

 

Het project richt zich op kinderen met overgewicht op de lager school en de eerste klassen van het middelbaar onderwijs. Ze worden geworven door de huisartsen en fysiotherapeuten van het gezondheidscentrum en door de sportdocenten van basisschool ’t Palet. Het gaat om 28 kinderen. Ze komen twee keer per week bij elkaar, respectievelijk om samen te sporten en om samen te leren wat gezonde voeding is. ‘Door Dik en Dun’ heeft ten doel de kinderen te steunen in het vinden van een gezonde leefstijl, weerbaar te maken tegen pesten en meer zelfvertrouwen te geven. De ouders worden via de Basisschool ’t Palet en  het Stagehuis Schilderswijk betrokken bij dit project. De coördinator van het Stagehuis Schilderswijk Yassine Abarkane is de spil van ‘Door Dik en Dun’. Hij stuurt met de buurt als basis het netwerk rond dit project aan bestaande uit de sportclub (BSV), de school (’t Palet), het maatschappelijk werk (Stagehuis Schilderswijk) en gezondheidszorg (De Rubenshoek).

 

De kinderen sport twee keer per week. Ze krijgen met verschillende sporten te maken. Door middel van uitdagende en competitieve sportspellen hebben de kinderen niet door hoeveel ze eigenlijk bewegen. Op maandagmiddag wordt hun conditie en kracht op de proef gesteld, woensdagmiddag zijn het meer teamsporten waar kennis wordt gemaakt met andere sporten zoals La Crosse, Knotshockey, Ultimate Frisbee, Slagbal, Kickbal, Korfbal. 

 

De pubers krijgen een ander programma. In de puberteit verandert het lichaam van een kind. Pubers krijgen interesse in elkaar en nemen afstand van hun ouders. Onder invloed van hormonen verandert er veel in de hersenen en in het gedrag. De jongens sporten twee keer per week, één keer per week in de zaal en één keer in de buitenlucht onder begeleiding van Yassine Abarkane. Deze lessen zijn zeer gevarieerd. Van conditietraining tot aan Bootcamp. Hier worden professionele materialen ingezet zoals: kettlebells, medicine ballen, plyometrie boxen, horden etc. Dit alles om het maximale uit een training te halen.


Met de groep een rondleidng door de supermarkt, over de indeling en de opbouw van de schappen van een supermarkt.

Kinderen in actie bij een waterevenement.

De kinderen krijgen een kickboks clinics in de gymzaal van basisschool 't Palet.