Culturele Wasstraat
IMG-20180607-WA0022
DPv7UeMXkAIFK3E
20180917_184724
IMG-20181107-WA0029
IMG-20180609-WA0005
Het-winnende-team-Foto-Politie
mandela
culture_washingstreet.870x0

Culturele Wasstraat


De culturele wasstraat is een goed voorbeeld van de beweging die de Haagse politie maakt naar meer verbinding. Het idee achter het project is om beginnende agenten inzicht te geven in de eisen en verwachtingen die een multiculturele samenleving stelt aan politiefunctionarissen. Ze volgen een twee weken durend programma, waarin ze praten met allerlei ‘sleutelpartners’, zoals Moskeebesturen, Jeugdzorg, PsyQ, vrouwenbewegingen, lagere scholen en zogenaamde ‘vervelende’ jongeren. Tijdens deze dagen leren de nieuwe collega’s over de feestdagen die binnen de verschillende culturen gevierd worden, over andere gebruiken en over de rol die de partners in de wijk hebben.


Stagehuis Schilderswijk bevindt zich in een groot netwerk van formele en informele organisaties.
Het Stagehuis draagt al enkele jaren vanuit en binnen dit netwerk bij aan het project ‘Culturele Wasstraat’ van Politie Haaglanden - centrum (o.a. actief meedenken en organiseren van het programma, begeleiden van agenten tijdens hun 2-daagse stage en gespreksleider/partner zijn). Samen met andere organisaties vullen wij de dagen in en zoeken we aanlsuiting voorde nieuwe agenten met de juiste doelgroep. 


Daarnaast ontvangt het Stagehuis Schilderswijk vele verschillende organisaties die op werkbezoek komen in de Schilderswijk. Deze werkbezoeken vinden meerdere keren per maand plaats. Zo waren er natuurlijk in het verleden de bezoeken van Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander en minister-president Rutte. Maar ook zijn er bezoeken vanuit diensten en gemeenteraad van gemeente Den Haag, Welzijnsorganisaties uit andere delen van het land, politiekorpsen en onderwijsinstellingen. 


Zie hieronder een aantal voorbeelden van het programma van de "Culturele Wasstraat" uit de afgelopen jaren.